loading...

Patispanja moje mame

 Sastojci 12 osoba

    4 kom. Jaja,razdvojiti bjelanca i zumanca
    9 kasika Secera
    9 Kasika Brasna
    9 kasika Ulja
    9 kasika Mlijeka
    1 prasak za pecivo
    Agda:
    700 g Secera
    600 ml vode
    Ostalo:
    Slag, voce,itd.


Priprema

    1.

    Pjenasto umutiti bjelanca sa secerom.
    2.

    Polako dodavati jedno po jedno jaje. Dodati ulje,mlijeko,brasno i prasak i sve polako umjesati u ujednacenu smjesu. Izliti smjesu u oblozenu tepsiju od 30x38cm.
    3.

    Patispanju staviti da se pece u zagrijanoj rerni od 190 C (375F) oko 15-20 minuta.Provjerite sa cackalicom jer pazite da vam se ne prepece jer onda bude suha. Izvaditi patispanju iz rerne. Ako cete jesti patispanju suhu onda je odmah izrezite i sluzite tako.
    4.

    Ako cete zaliti patispanju onda morate napraviti agdu.Agdu napraviti tako sto cete staviti secer i vodu da kuha nekih 10 minuta. Agda je gotova kad uzmete da probate na kasiku i polako spada sa kasike. Zaliti vrucom agdom vruc patispanj ali polako zalijevajte tako da agda polako upije.Kad vidite da patispanj vise ne upija agdu stanite. Ako volite da vam je vise agdasta onda dodajte jos ali meni nekako bude ovako taman ni suha ni previse agdasta da se rasipa.
    5.

    Ostaviti da se ohladi jedno pola sata na stolu pa onda ubaciti u frizider. Ukrasiti slagom, vocem, ili samo tako zalivenu.


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar