loading...

Tosca kocke -jedan lagani kolačić sa makom,kokosom..

Tko voli isproba ovaj kremasti lagani kolačić...

 Sastojci

    biskvit: 4 bjelanjaka
    100 g šećera
    50 g mljevenih badema
    2 žlice kokosovog brašna
    1 ipo žlica maka
    50 g oštrog brašna
    2 žličice praška za pecivo
    ribana korica 1 limuna
    krema: 500 ml mlijeka
    1 žlica smeđeg šećera
    1 burbon vanilija šećer
    70 g gustina
    4 žumanjka
    1 žlica vanilija ekstrata
    100 ml vrhnja za šlag
    preljev: 30 ml vode
    1 žlica likera od čokolade ili ruma
    glazura: 200 ml vrhnja za šlag
    100 g tamne čokolade 70% kakaa
    i još petite beure keksi
    đem od marelice za premaz



Priprema

    1.

    Prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka.

    Za biskvit nam trebaju samo bjelanjci.

    Bjelanjke tucite na najjačoj brzini i kad se zapjene dodajte 1 žličicu soka od limuna,pa nastavite miksati dok ne pobijele,a onda dodajite u tri navrata šećer,sad smanjite brzinu na srednje jaku i tucite dok bjelanjci ne postanu čvrsti i sjajni.

    U drugu posudu pomiješajte: mljevene bademe,mak,kokos,oštro brašno,prašak za pecivo i koricu limuna.

    Polako špatulom umiješajte suhe sastojke u tučeni snijeg od bjelanjaka.

    Stavite peći na 150C-30 min.

    Kalup je 24 cm.

    Biskvit ostavite 10 minuta u kalupu da se malo ohladi pa prelijte sa mješavinom ruma i mlijeka(oko 30 ml mlijeka i žlica ruma).

    Kad biskvit upije tekućinu premažite ga sa đemom od marelice ili naranče. 

     
    2.

    Za kremu 400 ml mlijeka stavite na laganu vatru i dodajte šećer.

    U preostalih 100 ml razmutite gustin i žumanjke.

    Ulijte u mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

    Ohladiti na sobnoj temperaturi,a kasnije preseliti u hladnjak da se dobro ohladi.

    Dobro ohlađenu kremu promiksajte i dodajte vanilija ekstrat.

    Promiksajte i dodajte vrhnje za šlag.

    Tucite na najjačoj brzini dok se šlag ne istuće.

    Gotovu kremu premažite preko biskvitne kore.

    Stavite kolač u hladnjak da se krema ohladi i stisne.

     
    3.

    Na ohlađenu kremu poslažite petit beure kekse namočene u preljev.

    Za preljev samo pomiješate sve sastojke.

    Vratite kolač u hladnjak i napravite glazuru.
    4.

    Za glazuru topite sastojke na laganoj vatri.

    Mlako prelijte po kolaču.

    Ukrasite sjeckanim bademima, kokosovim brašnom ili po želji.

    Ja sam koristila sjeckane bademe.



izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar