Turske pide sa slavlja , gotove za pola sata!

 Sastojci 4 osobe

    Tijesto:
    370ml mlake vode
    180ml tekućeg jogurta/kefir/ayran
    2 žlice ulja
    oko 550g Pšenično glatko brašno Podravka
    1žličica Šećera ( kristal)
    1žličica soli
    1žlica Kvasca instant Dolcela

    Ostalo:
    oko200g suđuka/dimljene kobasice po želji
    oko 200g sira/gauda i sl.
    oko 10kom jaja

    Premaz:
    2 jaja




Priprema

    1.

    Napomena: Ovo je malo veća količina tijesta i dosta ispadne oko 8 manjih pida i 4 velike pide /sa 4 jaja/odprilike .Ako se odlučite napraviti cijelu količinu tijesta ,ono vam može stajati zatvoreno u kesiic za zamrzavanje u frižideru 5 dana.,mozete ga koristiti za razna tijesta .Ovonisu hrskave pide kao Ispanakli

    pide one su mekane.Ako volite pide OVDJE mozete naci jos vrsta.

    Pomiješate sastojke za tijesto .Spojite prvo tekućine sa /vodu ,jogurt ulje šećer ,kvasac/ dodate  brašno pomiješano sa solju ,miješate sve drvenom žlicom dok ne dobijete glatko ,mekano tijesto koje se ne lijepi ,možda će vam trebati malo više brašna to naravno ovisi  o varijaciji jogurta koju ste odabrali.Tijesto stavite u posudu zamotate je u najlonsku kesu ,pustite da miruje dok ne poveća volumen na duplo.  
    2.

    Vadite komade tijesta veličine naranče/za male pide/ako cete raditi jednu veliku uzmite tri puta veću količinu tijesta. .Svaki razvaljajte lagano pobrašnjenim rukama na 1cm debljine .Ako vam tijesto

    pukne slobodno ga zakrpite.Stavite tijesto na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Na krajeve tijesta stavite fetice narezanog sira ,podvrnite krajeve pide da sir bude unutra .U sredinu naribate sir  ,na krajeve posložite suđuk/narezan ne skroz tanko.Premažite krajeve žumanjkom.
    3.

   
    Na veliku pidu možete staviti 4 jaja ,na manje u svaku po jedno jaje. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 220C/vrući zrak/negdje 15 min.Provjerite dali imaju finu boju i jeli se pomiću po protvanu.




izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar