loading...

Znate li zašto je jako bitno izmasirati stopala pred spavanje?

Jedna od tehnika kojom možemo kroz sebe upiti mnogo užitaka ljekovitog darivanja jest postupak samomasaže stopala, posebno pred spavanje! Evo zašto…

Iako je poželjno koristiti ulja obogaćena ljekovitim svojstvima biljaka jer će tada učinak biti maksimalan, dovoljna će biti jednostavna samomasaža za opuštanje koja umiruje um i pomaže osobama koje su pod stresom ili pate od nasanice. Masažu je potrebno obavljati u vrijeme neposredno prije spavanja za najbolji efekt. Tijelo će vam itekako zahvaliti!

Saznajte koji su pozitivni učinci jednostavne masaže stopala, posebno one prije spavanja:

1. Jačanje imuniteta

Stimulacija refleksa u stopalima kroz masažu je radnja koja se izvodi u svrhu opuštanja i liječenja. Opuštanje tijela sa masažom stopala može spriječiti štetne učinke stresa koji uzima svoj danak tijelu. Redovna masaža stopala može zaštititi od mnogih bolesti koje su povezane sa stresom.

2. Energija i pomlađivanje

Masaža stopala je okrepljujuća zbog toga što je izvor energije za onoga čija se stopala masiraju. Kad se stopala trljaju i gnječe, svi elementi masaže stopala su prisutni kako bi privukli energiju u tijelo. Prema teorijama refleksologa, masaža stopala oslobađa blokade koje mogu zadržavati energiju koja treba teći slobodno kroz tijelo.

3. Poboljšana cirkulacija i čišćenje

Krv koja cirkulira kroz tijelo odgovorna je za transport kisika i prehrana je za stanice tijela. Također čisti otpad i toksine iz tijela. Budući protok krvi postaje ograničen kada je stres prisutan, masaža stopala može biti korisna jer smanjuje stres i omogućava cirkulaciji da se odvija neometano.

4. Ravnoteža i sklad

Homeostaza je kada svi tjelesni sustavi rade u harmoniji jedni s drugima da bi ostali u stanju ravnoteže. Masaža stopala može potaknuti homeostazu, što omogućava dobro zdravlje.


5. Tjelesno blaženstvo

Kada masirate partnera, masaža stopala može stvoriti ambijent za romantičnu večer. Trljanje stopala je senzualno, opuštajuće, nježno i i izražava ljubav, i to je prekrasan način da pokažete vašem partneru da vam je stalo do njega.

6. Mir i opuštanje

Masaža stopala može ublažiti tjeskobu i donijeti duboko stanje opuštenosti. Jedna važna točka koja se nalazi na obje noge je solarni pleksus refleks. Solarni pleksus je vrsta malog skladišta u kojem je pohranjen sav stres. Kada je pritisnuta točka solarnog pleksusa, stres je otpušten i tijelo se obnavlja.

Kako masirati?

Trajanje masaže: 10-15 minuta

Umjereno zagrijte ulje. Po ayur vedi, za ovo je posebno dobro sezamovo ulje. Nanesite ga na dlanove i zatim lagano, kružnim pokretima, utrljajte ulje na područje stopala. Kružnim pokretima masirajte cijela stopala, područje tabana, svaki prst zasebno a zatim krenite pokretima na gornje dijelove stopala, povlačeći obje ruke paraleno sve do potkoljenice. Ponavljajte pokrete i dodavajte ulje uvijek kada osjetite da je ono potrebno. Dajte si vremena za uživanje i otvorite se ugodi i miru. Ukoliko osjetite potrebu, zatvorite oči i povežite se s cijelim tijelom i svim senzacijama. Ne odupirite se ostvarenoj ugodi. Namiješite se i pošaljite zahvalnost i ljubav svakoj stanici svoga tijela.


Probajte ovo još večeras i uvjerite se!

Izvor: atma

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar