Sastojci
za l sloj
120 g Šlag krema čokolada Dolcela
1 dl mlijeka
2 dl slatke pavlake
50 g kakaa u prahu Dolcela
250 g mljevenog plazma keksa
za sos od višanja
200 g višanja
50 g šećera
1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
1 kašičica vanilije
za drugi sloj
4 dl slatke pavlake za šlag
100 g Šlag krema vanilija Dolcela
100 g kisele pavlake
1/2 dl mlijeka
350 g mljevenog plazma keksa
i još
2 kom Šlag pjena Dolcela
1,5 dl mlijeka
Priprema
1.
U posudu za mućenje sipati šlag krem, mlijeko i slatku pavlaku pa umutiti u čvrstu masu, pomiješati keks i kakao pa kašikom umiješati u šlag.
Obruč za tortu 26 cm staviti na tacnu, maaalo premazati uljem , sipati smjesu sa keksom i blago pritiskati kašikom. Po želji se može poravnati, ja nisam, ostavila sam malo hrapavo. Ostaviti u frižider.
2.
Iz višanja izmjeriti 1 dl soka, polovimu vratiti u višnje a u drugoj polovini razmutiti gustin. Višnje i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati da se malo zgusne, ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko sloja sa keksom i kakaom. Vratiti u frižider.
3.
Za drugi sloj u posudu sipati slatku pavlaku, šlag krem i mlijeko pa mutiti da masa postane gusta, dodati kiselu pavlaku pa izmiješati manjom brzinom, keks umiješati kašikom
4.
sipati u kalup preko sosa od višanja, pritiskati kašikom da se sve popuni i po želji poravnati.
Vratiti u frižider.
5.
Umutiti šlag pjenu sa mlijekom ukrasiti tortu
6.
Ostaviti da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar