loading...

Kokos štanglice - ukusom podsjećaju na rafaelo kocke!

 Sastojci

    za biskvit
    4 kom bjelanca
    200 g šećera
    200 g kokosa
    1 kašika Glatkog brašna Podravka
    1 kašičica Praška za pecivo Docela


    za fil
    4 kom žumanca
    6 kašika šećera
    2,5 dl mlijeka
    3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
    2,5 dl slatke pavlake za šlag
    1 kašičica vanilije

    za čokoladni sloj
    150 g čokolade
    50 ml slatke pavlake

    i još
    50 g čokolade


Priprema

    1.

    Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo pa kašikom polako umiješati u smjesu od bjelanaca prebacujući smjesu odozdo pema gore dok se sve ne sjedini.
    2.

    Kalup 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu i poravnati. Peći na 180 C da kora blago porumeni i odvoji se od ivica pleha.


    3.
    Istopiti čokoladu i slatku pavlaku pa preliti preko ohlađene kore. Ostaviti da se čokolada stegne.
    Za fil u 1 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
    Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađenu kremu pa dodavati po malo umućene pavlake i sve dobro sjediniti, dodati vaniliju pa izmiješato.
    4.
    Kremu premazati preko čokoladnog sloja, poravnati i posuti rendanom čokoladom.
    5.
    Ostaviti da se dobro ohlade.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar