za biskvit
8 jaja
8 žlica šečera
6 žlica mljevenih oraha
6 žlica brašna
2 žlice gustina
pola praška za pecivo
za kremu
750 g kesten pirea
300 g margarina
žlica ruma
po želji šečer u prahu- ja ne dodajem jer kupim već zaslađeni kesten
za preljev
250 g tamne čokolade
150 g margarina
1 žlica ulja
i još
8 većih banana
300 ml slatkog vrhnja
malo ruma
Priprema
1.
Za biskvit miksajte žumanjke sa 4 žlice šečera dok ne posvijetle. Lagano im pjenjačom umješajte tučene bjelanjke sa ostatkom šečera. Prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa i to umiješajte u tijesto, dodajte orahe i pecite na 180°C.
2.
Ohlađeni biskvit prerežite popola da gornja kora bude nešto tanja.
Izmiksajte pjenasto margarin i dodajte pomalo kesten pire i rum dok ne dobijete glatku kremu.
3.
Otopite čokoladu, margarin i ulje na pari.
Poprskajte biskvite sa rumom i šečerom razmućenim u malo vode. Razmažite polovicu kreme po donjem biskvitu, poslažite banane po dužini sa nešto razmaka između i prelijte ih čokoladnim preljevom,ostavite u frižideru ohladiti.
4.
Kada se čokoladni preljev ohladio, premažite kolač ostatkom kreme i prekrijte gornjom polovicom biskvita.
Istucite slatko vrhnje i ukrasite dresir vrećicom ili jednostavno premažite. :)
5.
Kolač je manje sladak ako volite slađe dodajte šečera u prahu, također ima manje margarina jer ne volim kada se osjeti u kremi. U original kremi ide 1 margarin na pola kile kesten pirea, ali meni je to previše pa sam smanjila :)
Kremu čete lakše razmazati karticom za kolače ;)
Posluživanje
Režite vrućim nožem i poslužite hladno! :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar