Božanstvene kocke - okus koji mami!

 Sastojci

    za biskvit
    8 jaja
    8 žlica šečera
    6 žlica mljevenih oraha
    6 žlica brašna
    2 žlice gustina
    pola praška za pecivo

    za kremu
    750 g kesten pirea
    300 g margarina
    žlica ruma
    po želji šečer u prahu- ja ne dodajem jer kupim već zaslađeni kesten

    za preljev
    250 g tamne čokolade
    150 g margarina
    1 žlica ulja

    i još
    8 većih banana
    300 ml slatkog vrhnja
    malo ruma





 Priprema

    1.

    Za biskvit miksajte žumanjke sa 4 žlice šečera dok ne posvijetle.  Lagano im pjenjačom umješajte tučene bjelanjke sa ostatkom šečera. Prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa i to umiješajte u tijesto, dodajte orahe i pecite na 180°C.
   
    2.

    Ohlađeni biskvit prerežite popola da gornja kora bude nešto tanja.

    Izmiksajte pjenasto margarin i dodajte pomalo kesten pire i rum dok ne dobijete glatku kremu.
    3.

    Otopite čokoladu, margarin i ulje na pari.

    Poprskajte biskvite sa rumom i šečerom razmućenim u malo vode. Razmažite polovicu kreme po donjem biskvitu, poslažite banane po dužini sa nešto razmaka između i prelijte ih čokoladnim preljevom,ostavite u frižideru ohladiti.
    4.

    Kada se čokoladni preljev ohladio, premažite kolač ostatkom kreme i prekrijte gornjom polovicom biskvita.

    Istucite slatko vrhnje i ukrasite dresir vrećicom ili jednostavno premažite. :)
    5.

    Kolač je manje sladak ako volite slađe dodajte šečera u prahu, također ima manje margarina jer ne volim kada se osjeti u kremi. U original kremi ide 1 margarin na pola kile kesten pirea, ali meni je to previše pa sam smanjila :)

    Kremu čete lakše razmazati karticom za kolače ;)





Posluživanje

Režite vrućim nožem i poslužite hladno! :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar