loading...

3 najbolje vežbe za idealnu zadnjicu. Plan vežbi za 30 dana.

Lepu figuru je nemoguće zamisliti bez zaobljene, ali čvrste zadnjice. I nije uopšte neophodno ići u teretanu, jer raditi na sebi možete i kod svoje kuće.

Sve što je potrebno je par tegova i neodoljiva želja za boljim izgledom

U ovom članku objavljujemo kompleks vežbi Anđele Li, koja je razradila plan tidesetodnevnih vežbi.

Svaki dan radite po 3 ponavljanja 2-3 minuta sa minutnim odmorom posle svakog. Odnosno, cela vežba treba da traje najduže 11 minuta. I ne propuštajte dane odmora: mišićima je potrebno vreme za oporavak.


Brojke na vrhu grafikona označavaju broj čučnjeva, koje treba da uradite za jedno ponavljanje.
Plan vežbi za 30 dana:


Vežba br.1. Osnovna.


Ovo su u stvari obični čučnjevi. Razdvojte  noge u širini ramena, leđa držite pravo i radite čučnjeve  sa ispruženim rukama. Ovde je bitno – pronaći pravu ravnotežu i oslanjati se na celo stopalo, a ne na njegove pojedine delove.

    Profesionalni savet: „Za vreme vežbi fokusirajte pažnju na pokrete svoje karlične kosti. Bitno je ne naginjati se napred, držati oči u nivou ruku, stajati uspravno i držati grudni koš uspravno.

Vežba br.2. Sa tegovima.


Stanite ravno, stopala raširite malo više od širine ramena. Leđa ravna. U svakoj ruci držite teg. Noge treba postaviti tako da kolena „ne gledaju“ na nožne prste.

    Profesionalni savet: „Počinjite sa korišćenjem lakih tegova, od 2 kg. Nakon nekog vremena, pređite na tegove težine od 3 i 4 kilograma. Ako osećate ekstremni umor nakon par ponavljanja, polako spustite tegove na pod, i koristite one sa manjom težinom“.

Vežba br.3. Teška.


Stanite uspravno. Stopala raširite malo više od širine ramena. Leđa ravna. Ruke iza glave, prste ukrstite . Uverite se da kolena nisu na istoj liniji sa nožnim prstima.

    Profesionalni savet: „Ne vršite pritisak rukama na glavu, ne saginjite se napred. Telo treba da bude ravno, a za vreme vežbe treba da osetite kako rade leđni misici. Laktove raširite tako da da se ne nalaze u polju vašeg perifernog vida“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar