120g maslaca (60g za tijesto, 60g za krušne mrvice)
250g svježeg kremastog sira
1 jaje
125g brašna
8 jagoda
4 žlice marmelade od jagoda
3 velike žlice krušnih mrvica
malo šećera i soli
šećer u prahu
Priprema
1.
Otopljeni maslac pomiješajte sa sirom, jajem, soli i brašnom tako da dobijete glatko tijesto (jako je mekano ). .
2.
Ostavite u hladnjaku da miruje oko pola sata.
3.
Tijesto oblikujte u jednu rolu koju podijelite na 8 jednakih dijelova
4.
Stavite malo marmelade na tijesto i u sredinu jednu jagodu i oblikujte jednu knedlu.
5.
U loncu zakuhajte vodu (sa malo soli i šećera), temperaturu reducirati i knedle jednu za drugom spustiti u lagano kuhajuću vodu. Sklonite lonac sa pećnice i ostavite knedle oko 10-tak minuta da stoje u vodi. Ostatak maslaca (60g) otopite u tavici i prepržite krušne mrvice. Uvaljajte knedle u njima i na tanjuru pospite sa šećerom u prahu
6.
Možete servirati i u umaku od jagoda.
7.
I uživajte u ovom prefinom, laganom desertu....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar