Raffaello kocke sa jagodama

 Sastojci

    5 bjelanjaka
    200g secera
    150g brasna
    150g kokosovog brasna(krupnog)
    3/4 praska za pecivo
    1/2 soka limuna
    2 vrecice vanil secera

    Krema 1 :
    6 kasika brasna
    6 kasika secera
    400ml kokosovog mlijeka
    100ml mlijeka
    100g putra
    10 komada raffaello kuglica

    Krema 2 :
    5 zumanjaka
    5 kasika secera
    2 kasikice vanil extrakta
    400ml mlijeka
    100g putra
    3 kasike brasna

    biskvit zaliti sa :
    100ml toplog mlijeka
    2 kasike batida de coco liker

    jos-jagode ili raffaello kuglice




 Priprema

    1.

    Bjelanjke,sok limuna i secere ulupati(ne precvrsto),dodati postepeno brasno i prasak i kratko umjesati kokos.Staviti u podmazan pleh 20x30 cm i peci na 180° oko 20 minuta.Biskvit izbockajte cackalicom ili viljuskom i zalijte mlijekom i likerom(ili vanilijom ako necete alkohol).
    2.

    Krema 1 :

    Brasno umjesajte u dio hladnog mlijeka , procijedite kroz sito i zakuhajte u mlijeku u koje ste dodali secer.

    Kada se ohladi umjesajte putar i izmiksajte raffaello kuglice.
    3.

    Krema 2:

    Zumanjke i secer umutiti,dodati vaniliju,malo hladnog mlijeka i brasno.

    Kratko umjesati i zakuhati u mlijeku.Kadase ohladi umutiti putar  .
    4.

    Preko biskvita mazati kremu 1,po njoj poslagati polovice velikih jagoda ili raffaello koglica(ja moram par komada zbog muza,koji ne voli voce u kolacima)!

    Preko voca ili kuglica ide krema 2 i gore pospete kokosom.Najbolje je kad odstoje preko noci u frizideru.




Posluživanje

Ja sam rezala vec poslije 2 sata....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar