loading...

Zovu je najljekovitijom tinkturom svijeta: Jedna biljka i rakija, lijek za sve bolesti! (RECEPT)

Gavez sadrži hormon auksin, koji sa lakoćom stvara novo tkivo, pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korijena, pospešuje granulaciju i regeneraciju tkiva


Od davnina pa do danas, mnogi ljudi su posvedočili o ljekovitoj moći biljke gavez.

“Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilama gavezovog korijena”, kaže stara izreka, koja aludira na to da je ljekovita moć gaveza neograničena i da pomaže kod svake boljke, čak i one najteže. Latinsko ime gaveza je Symphytum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, korijen za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volov jezik. Ova biljka ima vrlo dugačku i šaroliku istoriju upotrebe. Zbog njegove ljekovitosti, u narodu se verovalo da potiče iz rajskog vrta.

“Zbog čega dodajete sirće korijenu gaveza ili kojekakve druge kobne dodatke, kada ga je Bog stvorio da samostalno leči čak i lomove kostiju?”

Stručnjaci u oblasti alternativne medicine kažu da ovaj korijen pomaže baš kod svega.

Kod preloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, bolova usljed amputacije udova, pa čak i kod proređenog koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kičme i oštećenja pršljenova, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje i poremećaja cirkulacije. Sve vrste povreda, uboda, modrica, rana, kao i zgrušavanje krvi, liječi tinktura napravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin, koji sa lakoćom stvara novo tkivo, pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korijena, pospješuje granulaciju i regeneraciju tkiva. Gavez je nezamjenjiv kod upale tetiva, artritisa (upala zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upale vena) i drugog.

Tinktura od gaveza zauzima počasno mjesto i u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu, naročito bore oko očiju. Nakon duže upotrebe tinkture koža lica i ruku se sasvim regeneriše. Za spoljašnju upotrebu protiv gihta nema boljeg lijeka od tinkture gaveza, koja se kod teškog gihta lagano utrljava. Izvrsno se pokazala i u liječenju upale nerava – gdje god su na tijelu bolna mjesta osjetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

“Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koje su bezuspješno godinama liječili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći”, tvrdi Maria Treben u knjizi Biljke iz Božje apoteke.


Recept za tinkturu od gaveza

Staviti 100 g korijena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu flašu i položiti vodoravno da “odleži” na tamnom mjestu 14 dana. Promućkati svaki treći dan. Nakon 14 dana procijediti i čuvati u tamnoj staklenoj flaši na hladnom mjestu.

Ovom tinkturom mazati oboljelo mjesto 3 puta dnevno. Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla!

Napomena: Čisti alkohol umjesto rakije daje tinkturu bez mirisa, dok gavez sa rakijom vrlo neprijatno miriše. Imajte u vidu i da je ova tinktura veoma ljepljiva.

Tinktura je isključivo za spoljašnju upotrebu!

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar