,

Hladni cheesecake bez pečenja, brzo se spremi i bez želatina, sa dosta čokolade. Kremast, divan, neodoljiv.

 Sastojci

    Kora od keksa:
    150 g digestive keksa, ili posnog ili plazme
    60 g putera + 1 kašika kakaa
    po potrebi nekolike kašike mleka

    Choko fil:
    500 g mascarpone sira
    250 ml slatke pavlake mlečne 36% m.m.




    200 g čokolade za kuvanje sa 40% kakkaa
    100 g nutelle
    60 g šećera u prahu
    1 kašičica vanila extrakta
    300-350 g malina svežih ili smrznutih i dobro oceđenih

 Priprema

    1.

    Kora od keksa:

    U blenderu sa istopljenim i ohlađenim do sobne temperature puterom izmiksati keks i kakao, treba da bude konzistencija mokrog peska, po potrebi dodati po 1 kašiku mleka. Sve zavisi od keksa. Na tanjir za tortu staviti obruč prečnika 20 cm i utisnuti na dno koru od keksa, poravnati i ostaviti u frižider dok spremite fil.
    2.

    Čoko fil:

    Mascarpone izmešati sa šećerom, slatku pavlaku istući u čvrst šlag. Istopiti čokoladu, mlaku dodati u mascarpone zajedno sa nutellom. Kašikom pazljivo dodati slatku pavlaku. Maline dodati u fil i kratko izmešati. Staviti preko kore od keksa, poravnati i ostaviti da se ohladi 5-6h ili najbolje preko noći.




    3.

    Napomena:

    - koristiti mascarpone ne zamene

    - umesto nutele može još 100 g čokolade za kuvanje  ili 100 g mlečne čokolade

    - koristila sam menaž čokoladu, umesto nje može i neka kvalitetna čokolada sa 40 -60 % kakaa

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar