loading...

Jako ukusna,aromatična i raskošna torta.... prava fantazija !

 Sastojci 20 osoba

    4 x
    4 belanca
    4 kasike secera (kristal)
    2 kasike brasno
    3 kasike pecenih mlevenih lesnika
    1/2 kasicice prasak za pecivo
    3 na vrh pune kasike rendane čokolade[1/4 od ukupno 100gr cokolade za kuhanje]
    1 kasikica Kakao u prahu Dolcela
    1 kasika ulje
    Fil:
    16 zumanaca
    10 kasika sećera ( kristal)
    3 pak Pudinga vanilin Dolcela
    1l mleko
    1 kasika ekstrakta vanile (ili vanil-šećer)
    250gr putera/maslaca
    50gr secera u prahu
    200gr pecenih mlevenih lesnika
    100gr cokolado za kuvanje za 1/2 fila
    fil od malina :
    400gr maline
    700ml vode
    8-10kasika sećera ( kristal)
    2 pak Puding vanilin Dolcela
    450gr nutelle ili linolade za premazivanje kora
    4 pak slag kreme od vanile za dekoraciju


 Priprema

    1.

    Za ovu tortu potrebne su nam 4 kore i ja sam pekla 4 puta  u kalupu velicine 20x33 a ako je vas pleh od rerne 40cm onda slobodno podelite sastojke i pecite 2 kore koje zatim rezete na pola pa dobijete 4 kore.Umutimo belanca sa secerom , dodamo pomesane suhe sastojke [brasno,mleveni lesnjaci,kakao,prasak za pecivo i rendanu cokoladu] ulje i sve to sjedinimo lagano mesajuci kasikom Izrucimo u kalup oblozen papirom i pecemo u zagrejanoj rerni na 180c oko 20min.Sve pecene kore slazemo na sto i hladne premazemo malo zagrejanim kremom tipa nutela ili eurokrem-po ukusu.
    2.

    Fil: Umutimo 16 zumanaca sa secerom,dodamo prasak za puding a zatim kuvamo krem u vrelo mleko na uobicajeni nacin.Hladan krem spojimo sa umucenim puterom i secerom u prahu. U fil dodajemo mlevene lesnjake [prethodno pecene]i sjedinimo a zatim fil delimo na dva dela i u jedan dodajemo otopljenu cokoladu.
    3.

    Fil od malina: U serpici na vatri stavimo maline ,dodamo 600ml vode i secer, kratko kuvamo -3-4min a zatim dodajemo razmuceni puding u 100ml vode i kuvamo dok se zgusne. Znaci treba nam vode ukupno 700ml, ako su maline zaledjene onda je dovoljno  500ml vode. Kad sastavljamo tortu dobro je da je fil od malina ne sasvim rashladjen .
    4.

    Slaganje torte: na tacnu stavimo prvu koru,premazemo zutim filom,kora pa fil od malina,kora - fil sa cokoladom i poslednju koru. Celu tortu premazemo delom fila koji sacuvamo prilikim sastavljanja torte. Za dekoraciju ja sam umutila 4 slag kreme od vanile a vi po vasem ukusu.
    5.

    Presek
    6.

    Parce ukusne torte


Posluživanje

Uz kaficu i dobro drustvo ! DOBAR APETIT !!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar