loading...

Ljeto je, a tada obožavam lagane i kremaste kolače.- Rafaello rolada!

 Sastojci

    BISKVIT
    6 jaja
    200g šećera
    1 vanilin šećer Dolcela
    130g brašna
    prstohvat soli


    KREMA
    230g maslaca
    200g šećera
    žličica bademovog ekstrakta
    450g krem sira
    240ml Šlaga 5+ Dolcela

    POSIP
    55g Badema u listićima Dolcela
    55g Kokosovog brašna Dolcela
    55g oblatni ( otprilike 1 manji list )

 Priprema

    1.


    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Utucite jaja sa šećerom dok se volumen ne udvostruči i smjesa ne problijedi. Smjesi postepeno dodajte brašno i lagano ga umiješajte špatulom laganim kružnim pokretima kako ne bi previše utukli smjesu. Pecite ga u tepsiji ( kod mene je dimenzija 25x35, može i malo manja/veća) koju ste prethodno obložili pek papirom 12 minuta.
    2.

    Kada je rolat gotov izvadite ga iz tepsije te uklonite papir za pečenje. Prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu i zarolajte ga tako da bude što duži. Pustite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, a u međuvremenu pripremite kremu
    3.

    Dobro izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte ekstrakt badema i kratko izmiksajte. Dodajte krem sir i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. U posebnoj posudi umutite Dolcela slatko vrhnje i dodajte prvoj smjesi. Možete koristiti i slatko vrhnje mliječnog podrijetla, u tom slučaju dodajte mu 30-ak grama šećera u prahu. Postepeno prvoj smjesi dodajite utučeno slatko vrhnje te ga umiješajte špatulom laganim pokretima.


    4.

    Otprilike pola smjese iskoristite za punjenje, a ostatak za premazati roladu. Kada ste unutrašnjost rolade premazali kremom, pospite kremu listićima badema, kokosom i na sitno razlomljenim oblatnama. Zarolajte i premažite ostatkom smjese te pospite s još kokosovih mrvica.
    5.

    Do serviranja držite roladu u hladnjaku

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar