,

Moja omiljena poslastica koja me ukusom i mirisom vraca u detinjstvo !

 Sastojci 4 osobe

    700 g krompira (najbolje belog)
    20 sljiva
    2 jajeta
    150 ml ulja
    malo soli
    300-500 g brasna
    200 g prezle
    200 g secera
    1 vanilin secer




 Priprema

    1.
    Krompir skuvati u ljusci, u posoljenoj vodi. Ocediti ga, prohladiti (ne treba da bude skroz hladan, a ni previse topao) i ocistiti od ljuske.
    Izgnjeciti ga i paziti da ne ostanu grudvice. Zatim dodati 2 cela jajeta, 2 kasike ulja, malo soli i nastaviti sa gnjecenjem. Postepeno dodavati brasno, u zavisnosti od krompira (vodeniji ili suvlji) bice vam potrebno od 300 do 500g.
    2.
    Od dobijenog testa kidati komade i na dlanu oblikovati krug u koji stavljamo sljivu i dobro zatvorimo krug. Za to vreme staviti u lonac vodu da prokljuca, sa dve kasike ulja. Knedle spustati u kipucu vidu, kad ispivaju na povrsinu ostaviti ih jos 2-3minuta, zatim ih vaditi rupicastom kasikom i ostaviti da se ocede.



    3.
    Za to vreme staviti ostatak ulja da se zagreje, dodati prezlu i uz neprestano mesanje proprziti je 2-3 minuta, paziti da ne zagori. Skinuti je sa vatre i dodati secer, sve dobro izmesati, zatim uvaljati knedle u tu smesu.
    Prijatno :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar