Nevjerojatno kremasta tjestenina koju možete napraviti u samo 20 minuta. Jednostavno ubacite sve u lonac, uključujući i sirovu tjesteninu i to je to.

 Sastojci 1 osoba

    80 g špageta No.3
    3 cherry rajčice rezane na četvrtine
    1/2 manje mlade kapulice rezane na tanke kolutiće
    1 režanj češnjaka narezan na listiće
    2 prstohvata sušenog bosiljka ili 3-4 listića svježeg
    2 prstohvata sušenog origana
    malo sjeckanog peršina
    250 ml hladne vode




    1/4 kokošje kocke
    1 žlica maslinovog ulja
    1/3 žličice soli
    malo svježe mljevenog papra
    2 žlice ribanog parmezana
    2 žlice vrhnja za kuhanje (po želji)

 Priprema

    1.

    Špagete prelomiti na 2 ili 3 dijela i staviti u lonac.

    Dodati cherry rajčice, mladu kapulicu (može i obični luk), sušeni origano i bosiljak (svježe listove natrgati), češnjak, peršin, sol, papar, kokošju kocku, maslinovo ulje i hladnu vodu.

    Promiješati, poklopiti i kuhati 10 minuta od kad voda uzavre na laganoj vatri.

    Nakon 5 minuta, na sredini kuhanja, skinuti poklopac.




    Često promiješati.

    Kad špageti omekšaju i voda se skoro posuši, umiješati ribani parmezan i po želji malo vrhnja za kuhanje. Samo prokuhati, maknuti sa vatre, poklopiti na 1 minutu i vruće poslužiti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar