Odlican kolac za sezonu voca, mozete ga praviti sa jagodama, visnjama, tresnjama...

 Sastojci 4 osobe

    3 jajeta
    1 vanil secer
    150 g secera
    250 ml jogurta
    3 kasike ulja
    300 g brasna
    1 prasak za pecivo
    300 g ociscenih tresanja
    secer u prahu za posipanje




 Priprema

    1.

    Izmutiti jaja zicom, dodati secer, vanil secer, mutiti, zatim dodati jogurt i ulje i jos malo promesati. Postepeno dodavati brasno izmesano sa praskom za pecivo i sve dobro sjediniti, da nema grudvica. Izliti u pleh 28*18cm, koji ste prethodno podmazali ili stavili pek papir pa lagano odozgo stavljati tresnje. Ne gurajte ih u testo jer ce same pasti prilikom pecenja. Peci 20-30min. na 200C.




Posluživanje

Sacekati da se prohladi, posuti prah secerom pa seci i sluziti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar