Pagnottine - talijanska peciva za sendviče

Sastojci:
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
1 žličica suhog di-go kvasca
35 g maslaca
1 žličica meda
1 žličica soli
250 ml tople vode




Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite dizano tijesto pa ga pokrivenog ostavite da poveća volumen.

Kad je tijesto naraslo podijelite ga na 8 jednakih dijelova. Svaki dio lagano premijesite i oblikujte kuglu ili valjak. Svaku kuglicu razvaljajte u duguljasti oblik pa ga zarolajte (vidi sliku).

Pripremljena peciva slažite na tepsiju, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju pola sata na toplom, zatim uključite pećnicu da se ugrije na 180°C.




Kad je pećnca ugrijana razrežite ih oštrim nožem po vrhu i stavite peći 20 minuta na 180°C - moraju ostati bijela. Kad su peciva pečena poprskajte ih vodom i kratko pokrijte krpom.

Preuzeto sa: www.receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar