Frago-La Bellezza - odlična torta, ukus savršenstva !

Sastojci:
Biskvit:
7 jaja
Par zrna soli
250 g brašna
250 g šećera
1 vanilin šećer
½  praška za pecivo
Naribana korica ½ limuna
4 žlice ulja





Krema:
500 ml voćnog jogurta od jagode
500 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 instant želatina Fix
Ostalo:
Marmelada od šipka ili jagoda
300 g sitno nasjeckanih jagoda
400 g jagoda odrezanih na fete
1 Dr. Oetker Preljev za torte Fix crveni
250 ml vrele vode


Priprema:
Tijesto:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati par zrna soli, miksati, postepeno dodavati jednu-dvije žlice šećera te miksati srednjom brzinom miksera dok snijeg ne postane čvrsto kremast.
Posebno miksati žumanjke s preostalim šećerom, vanilin šećerom i ribanom koricom limuna. Kad je smjesa gusta i pjenasta dodati ulje. Brašno pomiješati s praškom za pecivo, pa dodavati po žlicu u smjesu žutanjaka naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Na kraju lagano umiješati preostali snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane i dalje gusta.
Trećinu tijesta izliti u namašćeni i pobrašnjeni kalup za tortu promjera 28 cm (za podlogu torte), a preostale 2/3 u tepsiju od pećnice veličine cca 32 x 32 cm (za roladu). Svako tijesto peći po 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C.
Pečeni biskvit za roladu skupa s papirom staviti na vlažnu krpu pa sve zajedno zarolati, a zatim pustiti da se ohladi. Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu, odvojiti papir, namazati marmeladom od šipka te ponovo zarolati.

Krema:

U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.

U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu Fix i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. U ovu smjesu sad dodati šlag i dobro izmiješati. Na kraju dodati 400 g sitno nasjeckanih jagoda pa ručno miješati kuhačom dok se jagode ravnomjerno rasporede po cijeloj kremi.

Slaganje:

Na pladanj staviti biskvitnu podlogu za tortu i obruč kalupa za tortu obložen prozirnom ili alu-folijom. Roladu odrezati na ploške te ih slagati unutar obruča, svaku plošku pričvrstiti žlicom kreme. Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti preostale ploške od rolade (krajeve i one lošije tanke fete) te prekriti preostalom polovinom kreme. Sve dobro utisnuti da se dobro popuni i pričvrsti. Po vrhu rasporediti ploške jagoda.





Pripremiti preljev za torte:

Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom mutilicom miješati pola minute. Preliti preko jagoda pa staviti u hladnjak.

Kolač prije rezanja držati u hladnjaku preko noći.

Preuzeto sa: http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com/

Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar