,

Sladoled kolač od malina - odlična poslastica za 20 minuta!

 Sastojci 4 osobe

    Biskvit:
    10-tak petit beaure keksa
    70g Šećera ( kristal)
    1 vanilija šećer
    2 jaja
    malo soli
    125g Pšeničnog glatkog brašna
    50ml suncokretova ulja
    80ml mlijeka
    1žličica Prašak za pecivo Docela
    1/2 korica limuna




    Preljev:
    400g svježeg sira (krem sira)
    400g malina/bobičasto voće po želji
    50ml mlijeka
    šećer u prahu par žlica ili po ukusu
    250ml mliječnog vrhnja za šlag


Priprema

    1.

     Meni najbolji recept za biskvit, brz u izradi izdasan a socan/LINK/.

    Nauljite lagano kalup za pečenje/28x30 ili okrugli 22 cm/Posložite kekse.Napravite biskvit.U zdjelu stavite jaja pa ih izradite sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu, dodate sol, ulje i mlijeko pa nastavite miješati da se sve spoji .Brašno pomiješate sa pecivnim praškom pa dodate u sastojke zajedno sa koricom limuna ako koristite.Pomiješate sastojke dobro da se spoje.Prelijte ih preko keksa u kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-tak min, isprobate čačkalicom/nemojte prepeći biskvit.




    2.
   
    Pečeni biskvit ohladite pa nabodete rupice donjim dijelom drvene žlice. Pripremite nadjev:u zdjelu stavite maline pa dodate sir i mlijeko , ispasirate sve skupa štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu isprobate pa dodate onoliko šećera koliko volite , ja volim da je kiselije pogotovo kad se jede hladno a vi po ukusu.Prelijete sve preko biskvita/nemojte skidati obruč/.Ostavite stajati preko noći.Biskvit će popiti veliku količinu preljeva i postati ustvari krema zato nam služi keks da sve drži spojene i da se lakše reže..Kad se sve ohladi i spoji premažete tučenim slatkim vrhnje koje ste isto zasladili po ukusu.
    3.

    Narežite na kocke , prospite mljevenim keksom i ukrasite malinama.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar