Smeđi puter kolač !

 Sastojci

    Za tamni dio
    200 g čokolade za kuvanje
    60 g putera
    70 g smeđeg šećera
    1 kom jaje
    50 g brašna




    za svijetli dio
    140 g putera
    100 g šećera
    2 kom jaja
    150 g brašna
    5 g praška za pecivo
    50 ml mlijeka
    1 kom vanilin šećer
    po želji ribana korica narandže ili limuna

 Priprema

    1.

    Istopiti puter i čokoladu i ostaviti da se maaalo ohladi. Sipati šećer i miješati da se šećer istopi.
    2.

    U čokoladu sipati jaje i mutiti, dodati brašno i miješati da se masa izjednači.
    3.

    Smjesu sipati u kalup 10x30 cm obložen alu-folijom poravnati i staviti u rernu zagrijanu na 180 C da se zapeče oko 15 min.
    4.

    Za svijetli dio, puter sobne temperature mutiti sa šećerom i vanilin šećerom da se šećer istopi. Dodavati jedno po jedno jaje muteći neprekidno. Izmiješati brašno i prašak za pecivo pa dodavati u smjesu sa jajima postepeno i naizmjenično sa mlijekom. Umutiti sve da se masa izjednači.




    5.

    Izvaditi zapečeni tamni dio iz rerne i sipati svijetli dio, poravnati i vratiti u rernu da se peče do kraja na 160 C oko 30 min ili provjeriti čačkalicom.
    6.

    Pečen kolač izvaditi iz kalupa
    7.

    i ostaviti da se ohladi

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar