Sastojci 4 osobe
Cannelloni
200 g bijelog brašna
2 jaja
prstohvat soli
1 žlica mlake vode
vezica svježeg vlasca
10tak listića svježeg peršina
10tak listića svježeg origana
5 listova svježeg bosiljka
Umak
500 g mljevenog mesa
1 veća glavica luka
2 dl pasirane rajčice
sol, papar
svježi origano, bosiljak, peršin i ružmarin
malo češnjaka u prahu
1 dl vode
2 žlice maslinovog ulja
Bechamel umak
50 g maslaca
pola litre mlijeka
papar, sol, muškatni oraščić
2 i pol žlice brašna
i još....
200 g sira rezanog na ploške
malo ribanog sira za posipavanje površine
malo mješavine papra
ostatak mesnog umaka
Priprema
MESNI UMAK
1.
Na maslinovom ulju dinstajte luk isjeckan na sitne komade.
2.
Kad luk pocakli dodajte meso, zalijte s vodom i miješajte dok se meso malo ne popeče.
3.
Dodajte rajčicu i začine i dinstajte dok sva tekućina ne ishlapi.
4.
Ostavite da se hladi.
CANNELLONI
5.
Zamijestite glatko tijesto od brašna i jaja, začina koje ste sitno iskosali i vode.
6.
Razvaljajte ga na 40X40 cm ili po želji još tanje, i izrežite 12 pravokutnika.
7.
Na svaki pravokutnik, bliže donjoj stranici stavite 1 do 2 žlice nadjeva, gornju stranicu premažite vodom, kako bi se stranice zaljepile i rolice ne bi odvajale.
8.
Zarolajte i prstima lagano zaljepite uz mokri dio.
9.
Ostatak nadjeva ostavite sa strane.
BECHAMEL UMAK
1.
Zavrijte mlijeko.
2.
Maslac otopite, dodajte brašno, promiješajte i postepeno dodavajte vrelo mlijeko.
3.
Miješajte dok se ne zgusne i prokuha, pa ostavite jos minutu dvije na laganoj vatri.
4.
Dodajte začine.
5.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
6.
Keramičku posudu (30X18cm) namažite maslacem.
7.
Poslažite cannelonne da budu tijesno jedan uz drugog, sa ostalima popunite rupe sa strane.
8.
Prelijte polovinom pripremljenog bechamela.
9.
Poslažite ploške sira preko cijele površine.
10.
Rasporedite preostali umak od mesa.
11.
Poslažite još jedan red sira.
12.
Zalijte ostatkom bechamela, posipajte malo ribanog sira po površini i popaprite.
13.
Pecite oko 40 do 50 minuta dok korica ne požuti i ne bude hrskava.
14.
Malo ohladite kako bi se lijepo moglo rezati.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar