loading...

Kuglof od mljevenog mesa ,omotan pršutom i punjen jajima,jako fino i za svečane prigode!!

 Sastojci

    600g mljevene junetine,svinjetine ili teletine
    7 jaja
    300ml kiselog vrhnja
    2 žemlje
    1 kapula
    2 česna češnjaka
    začini po želji sol,papar,vegeta,crvena paprika
    1/2 vezice peršina
    3 žlice brašna
    1 prašak za pecivo
    200g graška i mrkve
    150g pancete ili pršuta

    Umak
    200g gljiva
    200ml vrhnja za kuhanje
    200ml mlijeka
    1 žlica brašna
    50ml bjelog vina
    sol i papar,vegeta


 Priprema

    1.

    Udinstajte kapulu luk ,peršin ,mljeveno meso i začine 15 minuta
    2.

    Žemlje namočite u toploj vodi i ocjedite
    3.

    Povežite žemlje,vrhnje,2 jaja,prašak za pecivo

    i brašno
    4.

    Zatim ovoj smjesi dodajte udinstano meso (ocjedite ulje) i skuhanu mrkvu i grašak
    5.

    Kalup za kuglof premažite uljem obložite ga tankim fetama pancete ili pršuta(pršut obavezno potopite malo u vodi)
    6.

    Izlijte polovicu smjese u kalup,poredajte skuhana jaja(ako ne želite jaja ne morate ih dodavat),zatim izlijte drugu polovicu smjese
    7.

    Preko smjese prebacite kriške pršuta što su ostale viriti
    8.

    Pecite na 200 prvih 15 minuta zatim još 45 minuta na 180

    Pustite da se malo ohladi u kalupu

    Istresite na zdjelu za serviranje
    9.

    Kao prilog serviram slani krompir,i umak od gljiva
    10.

    Umak: Udinstajte luk i gljive na malo masla ,kada ishlapi tekućina dodajte žlicu brašnai vino ,mlijeko i vrhnje i još malo prodinstajte

    Prelijte umak po kuglofu


    11.

    I još malo.

    Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar