400 g mlevene junetine
1 jaje
1 manja glavica luka
1 goveđa kocka
sveže mleveni biber
ljuta tucana paprika
1 kašika prezli, po potrebi
za nadev
3-4 šampinjona
1-2 kašike zamrznutog graška
2 kašike gauda sira, isečenog na kockice
morska so
sveže mleveni biber
maslinovo ulje
Priprema
1.
U mleveno meso dodati sve predviđene sastojke, zamesiti rukom masu i ostaviti na hladnom najmanje 60 minuta.
2.
Za nadev, na zagrejanom ulju propržiti pečurke isečene na listiće, da blago porumene, dodati grašak, začiniti, promešati i skloniti sa vatre.
3.
Rernu zagrejati na 180°C.
Od mesa formirati 6 ćufti veličine mandarine.
Na prijanjajućoj foliji, premazanoj uljem, rastanjiti svaku ćuftu, nadenuti je, pomoču folije preklopiti i pažljivo, pritiskanjem zatvoriti ivice.
4.
Formirane ćufte rasporediti po plehu obloženom papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje.
Posluživanje
Poslužiti uz salatu od šargarepe sa jogurtom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar