loading...

Predivna voćna torta!

 Sastojci

    potrebno je
    300 g piškota
    100 g istopljenog putera
    2-3 kašike mlijeka
    500 g sira maskarpone
    500 g slatke pavlake (mlečne)
    100 g šećera u prahu
    od 1/2 limuna sok
    2 kašičice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
    1 kom Mljevene želatine Dolcela
    200 g malina
    200 g kupina
    2 kom Šlag pjena Dolcela


 Priprema

    1.

    Maline i kupine izblendirati - pojedinačno pa ih propasirati kroz sito da se odvoje sjemenke i ostaviti sa strane
    2.

    Kalup za tortu je 24 cm. Uzeti 28 piškota, odrezati sa jedne strane oko 1 cm pa ih poredati uspravno u kalupu.10-ak piškota i odrezane vrhove samljeti pa ih pomiješati sa puterom i mlijekom, dobro umijesiti i staviti na tacnu kao podloga za tortu. Dobro pritisnuti rukom ili kašikom, ostaviti u frižider.
    3.

    Želatin preliti hladnom vodom pa ostaviti da nabubri, istopiti ga na tihoj vatri da ne proključa.
    Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer u prahu u sir, sok od limuna i vaniliju pa dobro izmiješati.
    Odvojiti 1/3 smjese i istaviti sa strane. U 2/3 smjese umiješati želatin. Podijeliti na 2 dijela. U jedan umiješati pire od kupina a u drugi pire od malina.
    Preko podloge od piškota premazati dio sa kupinama, pa dio sa malinama i na kraju bijeli dio.


    4.
    Tortu ukrasiti šlagom i ostaviti da se ohladi preko noći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar