Sastojci 4 osobe
600-700g pilećih fileta
2 žlice maslaca
2žlice meda
3-4žlice vode
2žlice dijon senfa
1žlica /senfa punog zrna senfa Rustica Podravka
1,5žličica curry-a
1/2žličice soli
papar
Riža bianco:
250g Riža Sant Andrea Zlato polje
1žličica maslaca + mlaz ulja
1 manji luk
sol,bijeli papar
100ml bijelog vina
300ml Pilećeg temeljca Podravka
20g maslaca
1žlica nasejcanog peršina
Priprema
1.
Piletinu operite, osušite , prerežete je na fine filete.Posložite piletinu u keramički pekač u jednom sloju. U lončiću zagrijete sve sastojke za umak da se povežu i da se med otopi.Prelijete svu smjesu preko piletinu.Piletinu par puta okrenete da se obavije umakom.
2.
Prekrijete papirom za pečenje a potom i alu-folijom.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C nekih 35-45 min.Izvadite pekač, otvorite ga pa pustite par minuta da piletina miruje.
3.
Skuhajte rižu bianco:
U lonac stavite maslaca sa mlazem ulje/nemojte je prati izaberite /St.Andrea rižu od Zlatopolje za rižote i priloge/pa na njemu ispirjajte sitno nasjeckani luk, kad luk uvene dotate rižu, promiješajte da se riža zasjaji pa podlijete da bijelim vinom ili temeljcem, promiješajte, kuhajte podlijevajući rižu temeljcem , pososlite i poparite bijelim papaprom.Kad je riža gotova , poklopite ostabite stajati par minuta a potom dodate maslac/malu kockicu/ i nasjeckani peršin, promiješajte.
4.
Servirati sa kuhanim povrćem i rižom , nemojte zaboraviti divan umak od pečenja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar