loading...

Jednostavna pečena pileća prsa sa medom, senfom .Gotovo u trenu, fino, sočno.

 Sastojci 4 osobe

    600-700g pilećih fileta
    2 žlice maslaca
    2žlice meda
    3-4žlice vode
    2žlice dijon senfa
    1žlica /senfa punog zrna senfa Rustica Podravka
    1,5žličica curry-a
    1/2žličice soli
    papar


    Riža bianco:
    250g Riža Sant Andrea Zlato polje
    1žličica maslaca + mlaz ulja
    1 manji luk
    sol,bijeli papar
    100ml bijelog vina
    300ml Pilećeg temeljca Podravka
    20g maslaca
    1žlica nasejcanog peršina

 Priprema

    1.
   
    Piletinu operite, osušite , prerežete je na fine filete.Posložite piletinu u keramički pekač u jednom sloju. U lončiću zagrijete sve sastojke za umak da se povežu i da se med otopi.Prelijete svu smjesu preko piletinu.Piletinu par puta okrenete da se obavije umakom.
    2.

    Prekrijete papirom za pečenje a potom i alu-folijom.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C nekih 35-45 min.Izvadite pekač, otvorite ga pa pustite par minuta da piletina  miruje.


    3.

    Skuhajte rižu bianco:

    U lonac stavite maslaca sa mlazem ulje/nemojte je prati izaberite /St.Andrea rižu od Zlatopolje za rižote i priloge/pa na njemu ispirjajte sitno nasjeckani luk, kad luk uvene dotate rižu, promiješajte da se riža zasjaji pa podlijete da bijelim vinom ili temeljcem, promiješajte, kuhajte podlijevajući rižu temeljcem , pososlite i poparite bijelim papaprom.Kad je riža gotova , poklopite ostabite stajati par minuta a potom dodate maslac/malu kockicu/ i nasjeckani peršin, promiješajte.
    4.

    Servirati sa kuhanim povrćem i rižom , nemojte zaboraviti divan umak od pečenja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar