Sastojci 4 osobe
po 3 bataka po osobi
60 g otopljenog putera
30 ml maslinovog ulja
2 kašičice sušenog origana
1 kašičica dimljena mlevena paprika
4 čena pasiranog belog luka
sok od 1 limuna
po ukusu so i biber
grančice majčine dušice / timijana
1 limun, isečen na kolutove
Priprema
1.
Piletinu oprati i ne skidati kožicu. Osušiti je.
U veću kesu za zamrzivač staviti piletinu, otopljen puter, maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, suvi origano,limunov sok,biber i so, zatvoriti kesu i dobro je tresti da se začini obaviju oko mesa. ( po želji možete dodati i malo vegetinog miksa za piletinu )
Ostaviti u frižider preko noći ili najmanje pola sata, da se meso marinira. ( ovako može da se pripremi i da stoji u marinadi ne više od 24 sata )
2.
Zagrejati rernu na 225°C
Sipati u vatrostalnu zdelu sve sastojke iz kese i ako hoćete, možete preliti sa još vrlo malo maslinovog ulja.
Kolutove limuna ušuškati između mesa,staviti grančice majčine dušice preko mesa ( ja sam stavila i nekoliko ljutih feferona, nama je baš super bilo uz pire od karfiola ) i peći oko 30 do 40 minuta, ili dok vam meso lepo ne porumeni.
Da budete sigurni da je meso pečeno, zabosti viljuškom u meso i ako curi bezbojna tečnost, meso je pečeno, ako je tečnost rozikaste boje, peći malo duže. ( dužina pečenja puno zavisi od veličine batkova )
3.
Baciti majčinu dušicu sa kojom se piletina pekla, staviti sveže grančice i poslužiti odmah..
Prilog po vašoj želji: pire krompir, pirinač, restovan karfiol ( koji smo mi imali kao prilog ) salata od kupusa....
4.
Prijatno!!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar