loading...

Pripremite sve veče pre nego što krenete na spavanje i sutra, kad se vratite sa posla, samo ispecite, dodajte prilog po vašoj želji i ručak je gotov.

 Sastojci 4 osobe

    po 3 bataka po osobi
    60 g otopljenog putera
    30 ml maslinovog ulja
    2 kašičice sušenog origana
    1 kašičica dimljena mlevena paprika
    4 čena pasiranog belog luka


    sok od 1 limuna
    po ukusu so i biber
    grančice majčine dušice / timijana
    1 limun, isečen na kolutove

 Priprema

    1.

    Piletinu oprati i ne skidati kožicu. Osušiti je.

    U veću kesu za zamrzivač staviti piletinu, otopljen puter, maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, suvi origano,limunov sok,biber i so, zatvoriti kesu i dobro je tresti da se začini obaviju oko mesa. ( po želji možete dodati i malo vegetinog miksa za piletinu )

    Ostaviti u frižider preko noći ili najmanje pola sata, da se meso marinira. ( ovako može da se pripremi i da stoji u marinadi ne više od 24 sata )
    2.

    Zagrejati rernu na 225°C

    Sipati u vatrostalnu zdelu sve sastojke iz kese i ako hoćete, možete preliti sa još vrlo malo maslinovog ulja.

    Kolutove limuna ušuškati između mesa,staviti grančice majčine dušice preko mesa ( ja sam stavila i nekoliko ljutih feferona, nama je baš super bilo uz pire od karfiola ) i peći oko 30 do 40 minuta, ili dok vam meso lepo ne porumeni.


    Da budete sigurni da je meso pečeno, zabosti viljuškom u meso i ako curi bezbojna tečnost, meso je pečeno, ako je tečnost rozikaste boje, peći malo duže. ( dužina pečenja puno zavisi od veličine batkova )
    3.

    Baciti majčinu dušicu sa kojom se piletina pekla, staviti sveže grančice i poslužiti odmah..

    Prilog po vašoj želji: pire krompir, pirinač, restovan karfiol ( koji smo mi imali kao prilog ) salata od kupusa....
    4.

    Prijatno!!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar