loading...

Klasični francuski kolač koji se sprema sa višnjama iz kojih se ne vade koštice. - odličan je!

 Sastojci

    mera je šolja od 200 ml
    350 g šljiva
    2 kašike maslaca
    2 kašike smeđeg šećera
    3 jajeta
    1/2 šolje smeđeg šećera
    2 kašike kisele pavlake
    1 šolja hladnog mleka
    60 g gustina
    1 kašičica ekstrakta vanile

 Priprema

    1.

    Rernu zagrejati na 200°C.

    Šljive oprati, prepoloviti i izvaditi košticu.

    U većem tiganju zagrejati maslac i dve kašike šećera, dodati šljive okrenute unutrašnjom stranom na dole, i pržiti ih oko 5 minuta, uz povremeno protresanje tiganja.

    Ostaviti sa strane.
    2.

    Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vanilu i dobro umućeno mleko sa gustinom.
    3.

    U podmazanu posudu rasporediti šljive okrenute unutrašnjom stranom na gore, preliti pripremljenom smesom i peći u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje.


Posluživanje

Poslužiti toplo, posuto šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar