loading...

Rolada sa višnjama - oslikana!

 Sastojci

    1 kom Elunin oslikani biskvit, rolada Proljeće
    500 g Višanja
    90 g Kristal šećera
    1 omot Vanilin šećera Dolcela
    100 g Bijele čokolade za kuhanje
    200 ml Slatkog vrhnja Dolcela
    par kapi Arome višnje, za crvenu boju
    malo crne i zelene boje za hranu


 Priprema

    Brzo-potezni džem

    Očistiti višnje. Jednu veliku šaku višanja ostaviti sirove sa strane. Od preostale količine 2/3 usitniti, a 1/3 ostaviti cijele.
    1.

    Karamelizirati šećer i dodati pažljivo usitnjene i cijele višnje da ne bi prskale na sve strane. U mom slučaju kuhati cjelih 11 minuta. Toliko je bilo potrebno da džem bude ni pregust ni prerijedak. Kuhani džem pustiti da se hladi.
    2.

    Kad ste stavili višnje kuhati, zagrijati 50 ml slatkog vrhnja i preliti po 100 g bijele čokolade, te ostaviti da se hladi.

    Oslikani biskvit

    Odraditi sve navedene korake prema Eluninom receptu za rolada-proljece-oslikani-biskvit-sa-jagodama-i-slagom.
    1.

    Moja iskustva s oslikavanjem biskvita

   

    Boje za oslikavanje biskvita pripremiti, a koristila sam aromu višnje za crvenu s kapljicom crne i zelenu jestivu boju s dvije kapljice crne.

   
    2.

    Kada obojani biskvit stavite u vrećice za zamrzavanje,  napravite jako malu rupicu za istiskivanje smjese, jer ćete inače imati neurednu sliku poput ove moje. OK, drugi put će biti urednije, nadam se.
    3.

    Veselju nije bilo kraja, dobila sam oslikani biskvit.
    4.

    Izmiksati bijelu čokoladu i slatko vrhnje sa preostalih 150 ml slatkog vrhnja.

    Premazati preokrenuti biskvit brzo-poteznim džemom i kremom od slatkog vrhnja i bijele čokolade. Dodati još malo sirovih višanja sa početka priče i...
    5.

    zarolati oslikanu roladu.

    Estetika oslikavanja nije neka, ali još koji put i možda uspijem.


    Napomena:

    Ako radite brzo-potezni džem od nekog voća koje nije tako kiselo kao višnje, smanjite količinu šećera.

    500 g voća je bilo malo previše za ovu roladu, komotno možete smanjiti količinu na cca 350 g voća.

    Ovo je definitivno jednostavna priprema, jer mi je od čišćenja višanja do zarolane rolade trebalo 90 minuta, a ako imate već pripremljen pekmez, džem, marmeladu ili neki svoj najdraži namaz onda Vam treba i manje od 90 minuta za pripremu.

Posluživanje

Za doručak, za gablec, poslije ručka, pa mogli bi malo onako popodne.....uf što je fino.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar