Sastojci
3 jaja
12 kasika secera
5 kasika griz
8 kasika brasna
3 kasika kakao
1 prasak za pecivo
12 kasika mleka
12 kasika ulja
4 slaga
0,5 lit. mleka
400 gr. djem od kajsije
6 kasika secera
0,4 lit. mleka
Priprema
1.
Jaja mutimo sa secerom dok ne budu pjenasta.
2.
U to dodamo mleko i ulje i mutimo. U jednoj zdelici promesamo griz,brasno, pecivo i kakao i to dodamo u umucena jaja i promesamo pa sipamo u nauljenoj i brasnom posutoj tepsiji. Moja je bila velicine26 na
40 .
3.
Pece se na 200 stepeni 15-20 minuta
4.
Ostavimo testo da se prohladi a u medjuvremenu 0,4 lit. mleka zagrejemo sa 6 kasike secera, koliko secer da se otopi.
5.
Kad je testo prohladjeno prelijemo sa mlekom i secerom i ostavimo tako 5 min. da se upije pa premazemo testo sa djemom od kajsija ali da ima da se oseti.
6.
Odozgo stavimo slag, ja sam imala malo neko pakovanje pa sam stavila 4 a vi odlucite kolko ce da stavite ali ipak da ima bar jedan prst.
7.
Toliko, stavite u frizider da se ohladi i moze degustacija.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar