loading...

Torta od palente i čokolade

 Sastojci

    150 g instant palente (zlatno polje)
    2 žlićice prašak za pecivo Docela
    50 ml gazirane mineralne vode
    200 g jogurta/gusti/grčki
    80 g maslaca
    200 g čokolade crne za kuhanje
    100 g šećera ( kristal)
    4 jaja
    prstohvat soli


    Preljev
    100 ml vode ili mlijeka
    100 g čokolade crne za kuhanje
    neka aroma po želji

 Priprema

    1.
    Palentu preliti mineralnom vodom i jogurtom, dobro promiješati i ostaviti sa strane.

    2.
    Bjelanjcima dodati  sol te ih izmiksati u čvrsti snijeg.
    Žutanjke pjenasto izmiksati sa šećerom.


    3.

    Čokoladu i maslac otopiti na pari ili laganoj vatri, ostaviti da se malo prohladi.
    4.

    U smjesu od palente dodati smjesu od žutanjaka, zatim otopljenu čokoladu i prašak za pecivo, lagano izmiješati i na kraju postepeno dodavati snijeg od bjelanjaka (ne miksati).
    5.

    Smjesu izliti u kalup 24 cm (nauljeni ili obložen masnim papirom).

    Peći oko 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. (provjera čačkalicom).


    6.

    Pečeni biskvit izbosti čačkalicom na više mjesta i preliti smjesom mlijeka/vode i čokolade.
    Ukrasiti po želji.
    7.

    Ostaviti oko 1 sat u hladnjaku i poslužiti ( odlično je uz kuglicu sladoleda).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar