Sastojci
150 g instant palente (zlatno polje)
2 žlićice prašak za pecivo Docela
50 ml gazirane mineralne vode
200 g jogurta/gusti/grčki
80 g maslaca
200 g čokolade crne za kuhanje
100 g šećera ( kristal)
4 jaja
prstohvat soli
Preljev
100 ml vode ili mlijeka
100 g čokolade crne za kuhanje
neka aroma po želji
Priprema
1.
Palentu preliti mineralnom vodom i jogurtom, dobro promiješati i ostaviti sa strane.
2.
Bjelanjcima dodati sol te ih izmiksati u čvrsti snijeg.
Žutanjke pjenasto izmiksati sa šećerom.
3.
Čokoladu i maslac otopiti na pari ili laganoj vatri, ostaviti da se malo prohladi.
4.
U smjesu od palente dodati smjesu od žutanjaka, zatim otopljenu čokoladu i prašak za pecivo, lagano izmiješati i na kraju postepeno dodavati snijeg od bjelanjaka (ne miksati).
5.
Smjesu izliti u kalup 24 cm (nauljeni ili obložen masnim papirom).
Peći oko 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. (provjera čačkalicom).
6.
Pečeni biskvit izbosti čačkalicom na više mjesta i preliti smjesom mlijeka/vode i čokolade.
Ukrasiti po želji.
7.
Ostaviti oko 1 sat u hladnjaku i poslužiti ( odlično je uz kuglicu sladoleda).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar