loading...

Za ove ljetne vruće i sparne dane,kao stvorena - Sladoled torta!

 Sastojci 10 osoba

    sastojci
    podloga-prvi dio
    350g. mljevenog keksa po vašem izboru
    1 čaša soka od limuna ili naranče
    125g. šećera u prahu
    125g. margarina /maslaca
    125g. čokolade crne za kuhanje
    100g. oraha


    2-dio
    200g. oraha
    1 čaša mlijeka obično ili čokoladno
    125g. šećera u prahu
    125g. margarina /maslaca
    3-dio
    600ml. mlijeka
    1 prašak za puding od vanilije
    1 prašak za puding od kokosa
    100g. blanširanih,oguljenim i samljevenih badema
    125g. margarina za kreme s aromom slatkog vrhnja

    4-dio
    300-350ml. Slatkog vrhnja Dolcela
    šećer u prahu po ukusu
    2 vrećice kremfixa(učvršćivača za šlag)

 Priprema

    1.

    mljeveni keks izmiješajte sa čašom soka od naranče ili limuna,umutite maslac sa šećerom u prahu,dodajte otopljenu čokoladu,sve sjedinite,dodajte orahe.dobro umješajte i formirajte u podmazanom (manjem) kalupu kao-podlogu.

    stavite u zamrzivač.
    2.

    mljevene orahe prelijte sa čašom toplog mlijeka(može obično,a i čokoladno)pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sve spojite sa orasima,pa,smjesu,lagano premažite na podlogu.
    3.

    u zašećerenom mlijeku skuhajte pudinge,na način,kao kad radite kreme od pudinga,dodajte oguljene i samljevene bademe i kad se krema ohladi,spojite je sa umućenim maslacem.premažite .kolač


    4.

    istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu,dodajte jedan učvršćivač i ukrasite kolač.

Posluživanje

prije posluživanja,kolač držite  u zamrzivaču ili u najhladnijem djelu vašeg frižidera..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar