loading...

Fina, brza lagana tortica od tikvica, bilo da je servirate toplu ili hladnu, možete je servirati za ručak uz salatu, kao snack na moru ili izletu, a gotova u trenu.

 Sastojci 4 osobe

    4 male tikvice
    300g tijesta za pizzu
    1žlica maslaca+mlaz maslinovog ulja
    1 mali luk
    3 jaja/L


    1/4žličice narinabe kore od limuna/opcionalno
    2 češanja češnjaka
    sol,papar
    1žlica naribanog parmezana
    po 1/2žličice origana i bosiljka
    150g ribanog topljivog sira/tipa mozazrella

 Priprema

    1.
    Operite i narežite tikvice na okruglo.Zagrijete maslac sa mlazom ulja u tavi pa na tome prepržite nasjeckani luk, kratko da samo malo uvene pa dodate tikvice i sitno nasjekcani češnjak, miješate pirajajući da sve malo omekša.Maknete sa strane da se malo ohladi.
    2.
    Na lim za pečenje dimenzija 20x30 razvučete tijesto  , jedan centimetar sa strane podignite stjenke.Lim možete nauljiti i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje ja uvijek stavljam papir za pečenje jer mi je tako lakše. Izradite jaja sa solju i paprom , dodate  sir, začine, na kraju prodinstane tikvice. dobro promiješate prebacite na tijesto.Zagladite.


    3.
    Pecite u zagrijanoj pečnici na 200C/oko30-35 min
    Pustite da se malo ohladi ili do kraja , narežite na kocke.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar