loading...

Kada bih u par reči trebalo da opišem ovaj hleb izgledalo bi to ovako : krckav spolja, mekan iznutra a miriše na puter... hleb koji osvaja i izgledom i mirisom i ukusom.

 Sastojci 2 osobe

    1 1/4 kafene kašike suvog kvasca Dolcela
    1 supena kašika šećera
    200ml mlakog mleka
    230gr brašna
    1 1/2 supena kašika putera sobne temperature
    1 kafena kašika soli
    1 jaje sa malo soli (za premazivanje)


 Priprema

    1.

    - kvasac staviti u mlako mleko u koje je umešan šećer, pokriti i ostaviti 10 minuta da kvasac počne da fermentiše.
   
    2.

    - dodati so i brašno u aktivni kvasac i promešati. Zatim dodati puter ( sobne temperature )  i mesiti deset minuta ( ručno ili mikserom ) dok se ne dobije lepo i glatko testo. Testo prebaciti u  posudu i pokriti providnom folijom.  Ostaviti da udvostruči volumen ( oko 1 sat )
    3.

    - kada je udvostručilo volumen prebaciti testo na radnu površinu, bez dodavanja brašna, i podeliti na dva dela. Ako želite manja peciva onda na tri dela.

    Oblikovati testo u lopte , pokriti krpom i ostaviti 15 minuta.


    4.

    - svaku loptu urolati na isti način kao i baget hleb.

    Premazati žumancetom i oštrim nožem ili žiletom napraviti 10 zareza. Ostaviti da odstoji do sat vremena. Ako je prostorija topla onda i kraće.

    5.

    Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C  15 minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar