loading...

Kolač sa kajsijama i grizom - predivan kolač, koji se proširio po mom gradu!

 Sastojci 8 osoba

    pandispanj
    4 zumanca
    150gr secera (kristal)
    250ml suncokretovo ulje
    375ml mleko
    250gr psenicni griz
    225gr bijelo ili psenicno brasno
    2 Vanilin šećer Dolcela
    10gr Prašak za pecivo Docela


    1 rendana kora od limona
    sam
    4 belanca
    100gr Šećera ( kristal)
    malo soli i limonovog soka
    9-10kom kajsija [zavisno od velicine]
    5 kasika dzema od kajsija

 Priprema

    1.

    Umutimo zumanca sa secerom u gustu penusavu smesu a zatim dodajemo ulje, mleko,griz, brasno,vanilin secer,prasak za pecivo i kora od limona.Mesamo da se smesa lepo sjedini.Kalup od 28cm ili pravougaoni 20x30cm oblozimo pek papirom [moze i samo premazan puterom] Izlijemo u kalup 1/2 smese i pecemo oko 10min na 180c u zagrejanoj rerni.
    2.

    Ocistimo kajsije i delimo na polovine. Izvadimo kalup iz rerne , premazemo dzemom od kajsija [ja sam imala od jagoda]i poredjamo kajsije sa secenom stranom prema gore. Preko kajsija izlijemo drugu polovinu smese i peceno jos 30min na 180c
    3.

    Dok se kolac pece umutimo belanca sa secerom u cvrsti sam i dodamo malo soka od limona i malcice soli. Izvadimo kolac iz rerne i nanosimo sam od belanaca.Ne treba da bude ravna povrsina -ja sam kasikom napravila sare. Smanjimo temperaturu u rerni na 150c i pecemo kolac jos 15min.Iskljucimo rernu i neka kolac odstoji u rerni jos 5 min.
    4.

    Prilikom hladjenja kolac se odvaja od zidova kalupa a po povrsini belanaca javljaju se kapljice koje izgledaju prelepo.
    5.

    Parce preukusnog vocnog kolaca
    6.

    Prelepe kapljice- andjeoske suze ili utrinjska rosa

Posluživanje

Sluzi se rashladjen uz kaficu a moze i loptica sladoleda-po ukusu ! Dobar apetit !!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar