loading...

Neobične po dugom dizanju prije pečenja....ali očito im baš to daje ono nešto posebno...ono što ove kiflice čini boljim,lisnatijim,ukusnijim i mekanijim od svih drugih...

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    4 jaja
    oko 4 dcl mlijeka
    1 kocka svježeg kvasca (40 g)
    95 dag Glatkog brašna Podravka
    2 velike žlice ulja
    25 dag margarina ili maslaca
    2 velike žlice šećera+malo za kvas
    1-2 male žličice soli
    nadjev po želji


 Priprema

    1.

    Razmutiti kvasac s malo šećera i toplog mlijeka.Kad se digne dodati preostalo brašno,jaja,mlijeko,sol,šećer i ulje.Zamijesi tijesto i ostavi ga da se digne.Maslac ili margarin otopi na sobnoj temperaturi da bi ga lakše razmazali.Tijesto podijeli na 8 lepinjica i svaku razvaljaj.Tri premaži s margarinom a četvrtu ostavi za vrh nepremazanu.Dobiti ćete 2 lepinje koje razvaljati što tanije i narezati da se dobije 16 trokuta.Filajte nadjevom po želji.Zarolajte u kiflice.
    2.

    Pripremite 2 pleha od električne pećnice ,obložite ih papirom za pečenje.Kiflice podijelite ,tako da ostavite razmak između njih jer će narasti tijekom pečenja.Ne treba ih premazivati jajetom.Ostavite ih tako pripremljene da se dižu na sobnoj temperaturi oko 2-3 sata.
    3.

    Pecite ih na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

    4.

    Po želji možete ih posipati šećerom u prahu.A puniti ih možete nadjevom po želji-marmeladom,nutellom,makom,orasima,šunkom i sirom...


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar