ZA POLA SATA SAVRŠEN RUČAK JOŠ NEKA DOBRA SALATA MA ZA PRSTE POLIZAT !

Sastojci

750 g pire krompir (od prethodnog dana)
1 jaje
1 kasika vegeta
5 kasika sitno iseckan persunov list
3 kasike prezle




3 vrsne kasike brasno (ostro)
1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
biber po ukusu
1 glavica crni luk
50 g suseni paradajz (

Priprema

1.Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti.

2.Iseckati suseni paradajz.

3.Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede.




4.Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini.

5.Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar