loading...

Bogato i prefino! Kombinacija piletine, brokule, gljiva i sira, zapečeno u vrhnju!

 Sastojci

    500 g pileća prsa
    200 g svježih šampinjona
    1 buketić brokule
    100 g sira - tilzit, edamer i slično
    0,5 l vrhnja za kuhanje
    6-8 kukuruznih tortilja
    maslinovo ulje, sol, češnjak u prahu
    vegeta, šareni papar, muškatni oraščić i timijan
    malo mozarelle


 Priprema

    1.

    Piletinu narezati na kockice, posoliti i posuti sušenim češnjakom.

    Prodinstati na maslinovom ulju.
    2.

    U isto vrijeme brokulu narezati na manje komade (samo cvjetovi, korijen obično stavim sa strane i iskoristim za juhu). Blanširati u slanoj vodi dok ne omekša. Paziti da se ne raskuha, da ne otpadnu zeleni cvjetići.
    3.

    Piletinu izvaditi sa strane i u tom ulju prodinstati gljive.

    Umiješati piletinu nazad i dodati malo vegete, peršin, šareni papar, muškat i timijan.

    Procijediti brokulu i dodati u meso.

    Naribati dio sira i umiješati da se otopi.
    4.

    Preliti s malo vrhnja za kuhanje - skoro pola tetrapaka, ali ovisi o željenoj gustoći. Umak ne smije biti previše tekući kako bi se lakše napunile tortilje.

    Miješati da se sve lijepo sjedini i malo zgusne.
    5.

    Tortilje napuniti i smotati, poslagati u malo nauljenu tepsiju.

    Ostatak vrhnja zagrijati u lončić i dodati ostatak naribanog sira. Kad se otopi, preliti preko tortilja.

    Na svaku tortilju naribati malo mozarelle.


   
    6.

    Zapeći na 200 C oko 20 minuta, odnosno dok malo ne porumeni.

Posluživanje

Dobar tek!!!

Ovaj umak je i sam ukusan i može se poslužiti uz njoke ili rižu, bez pečenja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar