loading...

Obični prhki čokoladni keksi uvaljani u kristal šećer.

 Sastojci

    Za 60 komada keksa:
    200 g glatkog brašna
    120 g maslaca
    50 g šećera u prahu
    30 g kakaa
    prstohvat soli
    20 g tamne čokolade
    2 žlice mlijeka
    2-3 žlice kristal šećera za valjanje


Priprema

    1.

    Čokoladu otopiti u mlijeku na sasvim laganoj vatri. Pustiti da se malo prohladi.

    U zdjeli pomiješati maslac izrezan na listiće, šećer u prahu i prstohvat soli. Izraditi vilicom pa dodati otopljenu čokoladu.

    Zatim dodati brašno prosijano skupa sa kakaom i zamijesiti tijesto. Ne mijesiti dugo, samo da se sastojci povežu.
    2.

    Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki formirati u valjak promjera 5 cm.

    Oblikovani valjak lagano stisnuti/pogurati istovremeno s lijeve i desne strane prema sredini kako bi se tijesto povezalo, inače će ostati rahlo i rupičasto.

    Umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na sat vremena.
    3.

    Uključiti pećnicu na 180°C.

    Lim obložiti papirom za pečenje.

    Izvaditi valjke iz hladnjaka i izrezati oštrim, glatkim nožem na fete debljine 5-6 mm. Rezati bez razdvajanja po par komada, prstima pridržavati da se ne odvoje, i tako spojene ih stavljati sa strane. Kad je svo tijesto izrezano, svaku spojenu cjelinu ponovno uvaljati u šećer, pazeći da se čista strana ne zašećeri.


    4.

    Pažljivo razdvajati izrezane fete da glatka strana ostane čista i slagati na lim. Ne treba praviti veći razmak jer se neće raširiti.

    Peći 12-15 minuta.

    Kekse ohladiti i spremiti u limenu kutiju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar