Sastojci 12 osoba
biskvit;
5 jaja
20 dag šećera
1,5 dcl ulja
1 dcl mlijeka
20 dag Oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
1 velika žlica kakaa u prahu Dolcela
puding krema ;
5 dcl mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilija Dolcela
5 velikih žlica šećera
12,5 dag margarina
2 velike žlice Lino lade nougat - tamne ili Nutelle
šlag krema;
500 ml vrhnja za šlag
50 dag mascarpone sira
5 dag šećera u prahu
2 velike žlice Lino lade nougat - tamne ili Nutelle
oko 20 komada keksi petit
Priprema
1.
Prvo pripremiti 2 biskvita.Recept je uz male izmjene od blues40.Izmiksati jaja sa šećerom.Dodati ulje.Izmiksati pa ostaviti da odstoji 1 sat.Tada dodati ostale sastojke (sve osim kakaoa)Podijeliti na pola,pa u polovicu dodati kakao.Peći odvojeno u velikom limu od električne pećnice obloženom pek papirom.Na 190 stupnjeva oko 10-tak minuta.Ohladiti.
2.
Za kremu skuhati puding sa šećerom u mlijeku.Ohladiti pa izmiksati sa izrađenim margarinom .Podijeli na pola ,u polovicu dodati nutellu ili lino ladu.
3.
Biskvite prerezati na pola ,da se dobiju 2 žute kore i 2 tamne.Šlag izmiksati sa šećerom i mascarpone sirom i isto podijeliti na pola.U polovicu isto dodati nutellu.
4.
Slagati redom-tamna kora-bijela krema-žuta kora-tamna krema-šlag bijeli-keksi(namočeni u mlijeko)-bijela krema-smeđi biskvit-tamna krema -žuti biskvit
Redosljed nije bitan...kombinirajte po želji.Ja sam izvana premazala preostalom bijelom šlag kremom.A rubove sa strane dodatno ukrasila tamnom šlag kremom.Na vrh sam stavila 2 veća pakiranja giotto kuglica.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar