loading...

Jedan vrlo fini kolač , jabuke, orasi, cimet, kad se sve to spoji nastaje prava jesenska rapsodija,a mirisi morati će te sami isprobati .Recept je iz jedne stare Lise.

 Sastojci 4 osobe

    Podloga/biskvit/22cm:
    125g mljevenih oraha
    120g Šećera ( kristal)
    15og maslaca
    1 vanilija šećer
    1/2žličice Cimeta mljevenog Podravka
    3 jaja
    50g Glatkog brašna Podravka
    2žličice Praška za pecivo Docela
    prstohvat soli


    Krema od jabuke:
    800g slatko-kiselih jabuka
    100g Šećera ( kristal)
    1 vanilij šećera
    2 žlice /pune/pudinga od vanilije/gustin
    1/2 limuna/sok
    2 jaja

    ostalo:
    2-3žlice soka od jabuka
    200ml vrhnja za šlag
    1-2žlice kakaa u prahu Dolcela

 Priprema

    1.
    U zdjelu za miješanje stavite maslac sobne temperature/ako ste ga zaboravili izvaditi iz frižidera naribate ga na ribežu odmah će popustiti/dodate šećer/obje vrste/nastavite miješati da se spoji i maslac zapjeni.Zagrijete pećnicu na 170C. U smjesu od maslaca dodate jedno po jedno jaje iza svakog jaja dugo miješate da se spoji, dodate brašno pomiješamo sa solju i pecivnim praškom te mljevene orahe i cimet, nastavite miješati.Prelite smjesu u okrugli kalup za torte/može i neki po vašoj želji, nemojte ga zaboraviti zamastiti/izravnate, stavite peči nekih 25-30min/provjerite čačkalicom/.Izvadite pečeni biskvit lagano ga nakapate sokom od jabuka, pustite da se malo ohladi/nemojte skidati obruč od kalupa/.



    2.
    Za to vrijeme ogulite i naribate jabuke, stavite u lonac za kuhanje pa dodate dva cijela jaja, šećer, vanilija šećer, sok od limuna i dvije žlice pudinga, stavite na vatru , kuhate sve skupa miješajući da se zgusne.Prelite kremu na biskvit, zagladite.Stavite sve u frižider da se sve ohladi i stisne. Izradite saltko vrhnje.
    3.
    Tortu uresite tučenim vrhnjem i prospite kakaom u prahu.
    4.
    Pustite da se sve dobro ohladi nekih sat vremena.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar