Sastojci 4 osobe
Podloga/biskvit/22cm:
125g mljevenih oraha
120g Šećera ( kristal)
15og maslaca
1 vanilija šećer
1/2žličice Cimeta mljevenog Podravka
3 jaja
50g Glatkog brašna Podravka
2žličice Praška za pecivo Docela
prstohvat soli
Krema od jabuke:
800g slatko-kiselih jabuka
100g Šećera ( kristal)
1 vanilij šećera
2 žlice /pune/pudinga od vanilije/gustin
1/2 limuna/sok
2 jaja
ostalo:
2-3žlice soka od jabuka
200ml vrhnja za šlag
1-2žlice kakaa u prahu Dolcela
Priprema
1.
U zdjelu za miješanje stavite maslac sobne temperature/ako ste ga zaboravili izvaditi iz frižidera naribate ga na ribežu odmah će popustiti/dodate šećer/obje vrste/nastavite miješati da se spoji i maslac zapjeni.Zagrijete pećnicu na 170C. U smjesu od maslaca dodate jedno po jedno jaje iza svakog jaja dugo miješate da se spoji, dodate brašno pomiješamo sa solju i pecivnim praškom te mljevene orahe i cimet, nastavite miješati.Prelite smjesu u okrugli kalup za torte/može i neki po vašoj želji, nemojte ga zaboraviti zamastiti/izravnate, stavite peči nekih 25-30min/provjerite čačkalicom/.Izvadite pečeni biskvit lagano ga nakapate sokom od jabuka, pustite da se malo ohladi/nemojte skidati obruč od kalupa/.
2.
Za to vrijeme ogulite i naribate jabuke, stavite u lonac za kuhanje pa dodate dva cijela jaja, šećer, vanilija šećer, sok od limuna i dvije žlice pudinga, stavite na vatru , kuhate sve skupa miješajući da se zgusne.Prelite kremu na biskvit, zagladite.Stavite sve u frižider da se sve ohladi i stisne. Izradite saltko vrhnje.
3.
Tortu uresite tučenim vrhnjem i prospite kakaom u prahu.
4.
Pustite da se sve dobro ohladi nekih sat vremena.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar