loading...

Vrlo mekani kruh iz Gaziantepa, lagan, prozračan , lagano slatkog-slanog okusa

 Sastojci 4 osobe

    500g Glatkog brašna Podravka
    75g šećera u prahu
    1/2žličice mahlepa/opcionalno
    1/2 instant kvasca/može i svježi
    5g soli
    200-220ml mlake vode/više po potrebi/
    85ml ulja

    Premaz:
    1 žumanjak
    1žlica melase/med/pekmezi
    1žličica ulja
    sezam



Priprema

    1.
    U zdjelu za miješanje stavite prosijano brašno, pomiješate ga sa šećerom u prahu, solju i mahlepom ako će te koristiti.U sredini brašna napravite rupicu stavite kvasac, ulje i mlaku vodu pa lagano promiješate da se sve poveže u glatku smjesu.
    Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, miješate rukama da se tijesto poveže u glatku smjesu.Vratite u lagano pobrašnjenu zdjelu, pokrijete prozirnom folijom i ostavite stajati na toplom 30min.
    2.
    Stavite nadošlo tijesto na radnu površinu, podijelite ga na deset dijelova/možete naravno raditi manje zvrkove pa u tom slučaju podijelite tijesto na više dijelova/Nauljite keramičku zdjelu za pečenje.Od svakog komada tijesta napraviti mali zvrk.Odložite na nauljeni lim.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zdjelu za pečenje prekrijete prozirnom folijom na toplo mjesto da odstoji pola sata.



    3.
    U zdjelicu pomiješate sve sastojke za premaz/već sam vam napisala da umjesto melase možete koristiti med ali tada nećete dobiti ovu duboku zlatnu boju tijesta, naravno ima razlike i u okusu/Premažete tijesto obilato pa pospete sezamom
    4.

    Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20-25 min.Izvaditi kruh iz pećnici ostaviti da se ohladi .
    5.

    Servirati uz salte, masline, razne meze.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar