Sastojci 4 osobe
Kora
300g mljevenog keksa Plazma
125g margarina
1 čaša soka od narandže ili dvojni c
Kremasta smjesa
160g krem sira
150g šećera
1 kesica 20 g Mljevene želatine Dolcela
500ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
Voćni fil
200-300g šumskog voća
100g šećera
1 kesica 20 g Mljevene želatine Dolcela
Priprema
1.
Istopiti margarin, dodati mljeveni keks i sok od narandže zatim sve promiješati, staviti smjesu u kalup i u frižider da se ohladi.
2.
- Umutiti slatko vrhnje, šećer i krem sir, smjesa treba biti čvrsta.
- Istopiti jednu vrećicu želatine u 10 kašika vode i dodati u kremastu smjesu.
- Smjesu nanijeti na podlogu i vratiti u frižider.
3.
- Prokuhati 2dl vode i dodati voće, te kuhati nekoliko minuta. Po želji dodati par kašika šećera.
- Istopiti vrećicu želatine u 10 kašika vode i dodati u voće, promiješati i kada se ohladi premazati tortu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar