loading...

Kocke kakve još sigurno niste probali!

 Sastojci

    KORA
    5 jaja
    5 kasika secera
    Vanilin šećera Dolcela
    5 kasika brasna
    1/2 Praška za pecivo Dolcela
    Lino lada eurokrema
    50g badema
    5 kasika mlijeka


    FIL
    3 slag kreme od vanilije
    mlijeko
    150g secera
    80ml vode
    20g zelatina
    Lino lade nougat

 Priprema

    1.

    Za koru jaja umutiti a secerom i vanilin secerom.Kad je dobro umuceno,dodati brasno,prasak za pecivo,eurokrrem,mljevene bademe i mlijeko.Mikserom dobro sjediniti sastojke i smjesu izliti u podmazan pleh pa ispeci.
    2.

    Za fil slag kremu umutiti sa mlijekom prema upustvu sa vrecice.U odgovarajucu serpu nasuti 80 ml vode,dodati secer i staviti na vatru da prokljuca.Zelatin nakvasit hladnom vodom da nabubri,pa ga sastaviti sa prokljucalom vodom.Mikserom mijesati dok ne pobijeli masa.
    3.

    Tu stsrestie u umuceni slag i sve to opet mjesati najmanjom brzinom miksera.Kad smjesa postane gusta ,istresti pola smjese preko kore.



    4.

    U ostatak smjese dodati 4 kasike evrokrema i jos malo mijesati.Istresti preko bijelog fila i ostaviti u frizider da se stegne.Dekorisati po zelji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar