Sastojci
PUSLICE
NA TRI BJELANJKA 100 G ŠEĆERA
KREMA
žumanjci koji ostanu
7 dcl mlijeka
200g šećera
7 ravnih žlica brašna
200 g maslaca ili margarina
2 vanil šećera
+ voće po želji
Priprema
1.
Miksati bjelanjke s prstohvatom soli najmanje 15 minuta, nakon toga malo po malo dodavati šećer i nastaviti miksati jos 10 min. Po želji dodati boju. Staviti u špricu, wilton 1 M nastavak i oblikovati ružu na papiru za pečenje.
Pecite ih 20ak min na 100°C ili manje
Gotove su kad se daju odljepiti s papira, ali pazite da vam ne požute.
2.
Zakuhati polovicu mlijeka a u drugoj polovici izraditi šećer, bjelanjke i brašno i dodati ih u uzavrelo mlijeko. Kremu premjestiti u drugu posudu i prekriti površinu prijanjajućom folijom.
Kad se ohladi dodati ju u izrađeni maslac ili margarin s vanil šećerom.
3.
Ohlađene ružice spajati kremom i u sredinu staviti ili kolutić banane ili kiwija ili maline....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar