loading...

MAK PITA - veoma ukusna, morate probati!

 Sastojci

    TESTO
    250 g brašna
    100 g šečera
    125 g putera
    1 jaje
    1/2 Praška za pecivo Dolcela
    1 Vanilin šećer Dolcela


    FILA
    250 g maka
    100 g šečera
    3 žlice džema od šljiva
    1 žlica Meda cvjetnog Podravka
    1 žlica otopljenog maslaca
    1,5 dl mleka

    SIR
    250 g svježeg sira (skuta)
    80 g šečera
    300 ml moskarpone (ili kiselo vrhnje)
    3 jaja
    1 Vanilin pudinga Dolcela
    korica od limuna

 Priprema

    1.

    Iz svih sastojka zamesimo testo. Pleh namažemo sa margerinom i posujemo sa brašnom. (25 x 30 cm).

    Testo sa rukama razvučemo po pekaču. Na kraju ga joše sa čašom razvaljamo.
    2.

    Mleko zakuhamo, dodamo šečer, putar, džem i med.Na kraju umješamo mak..

    Pustimo, da se malo ohladi.

    Fil enakomerno nanesemo na testo.


    3.

    Izmiksati žumanjke sa šečerom, dodati svježi sir, maskarpone, korico od limuna i puding.

    Na kraju lagano umješati sneg od bjeljanka.

    Izliti preko maka.

    Peči na 180 C oko 30 - 35 min.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar