loading...

Pita sa šljivama, orasima... bolje nisam probala već duže vrijeme!

 Sastojci

    500 g tankih kora za pitu
    500 g očišćenih šljiva
    100 g suvog grožđa
    100 g grubo samlevenih oraha
    100 g smeđeg šećera
    pšenični griz
    cimet u prahu
    ulje
    smeđi šećer u prahu


 Priprema

    Rernu zagrejati na 220°C.

    Pomešati iseckane šljive sa suvim grožđem.

    Odvojiti četiri kore, svaku poprskati mešavinom ulja i mineralne vode, a četvrtu posuti grizom, rasporediti šljive i grožđice, posuti orasima, šećerom i cimetom, pa zarolati i formirati jufku.

    Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.

    Položiti jufke na pleh obložen papirom za pečenje koji je ovlaš poliven uljem i poprskati pitu mešavinom ulja i vode.

    Peći 20 minuta na 220°C, smanjiti na 200°C i dopeći još 15-20 minuta, do zlatno smeđe boje.


Posluživanje

Ohlađenu pitu poslužiti isečenu na komade po želji i posutu šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar