loading...

Mramorni kolač ili zebra kolač - koliko je ukusan, čudi me da dočeka i taj drugi dan

 Sastojci

    4 jaja
    200 ml ulja (najčešće je to neko manje aromatično maslinovo ili pola/pola maslinovog ulja i putera
    120 ml mleka
    150 gr šećera
    270 gr Mix c Schar bezglutenskog brašna
    25 gr tamnog kakaa u prahu
    1 kašičica cimeta (vrhom puna)
    2 kašičice praška za pecivo (pune)
    aroma vanile
    prstohvat soli


 Priprema

    1.

    4 jaja, 2 dcl ulja, 120 ml mleka i 150 gr šećera umutiti da se sjedini.  Smesu podeliti na pola.

    U jednu polovinu ide 150 gr bezglutenskog brašna Schar mix c, ekstrakt vanile, puna kašičica cimeta i puna kašičica praška za pecivo.

    U drugu polovinu ide 120 gr Mix c, 25 gr kakao praha (uvek koristim neki bolji kakao) i puna kašičica praška za pecivo. Svaku smesu promutiti mikserom da se lepo sjedini. Stranicu okrugle modle za pečenje (24 cm) podmazati puterom i posuti brašnom mix c, a na dno staviti papir za pečenje koji ste samo podmazali.

    Naizmenično u sredinu modle sipati po punu kašiku svetle, pa tamne smese dok se sve ne utroši. Kako se sipa tako se smesa razliva do ivica modle i pravi karakteristične krugove.

   
    2.

    Stranicu okrugle modle za pečenje (24 cm) podmazati puterom i posuti brašnom mix c, a na dno staviti papir za pečenje koji ste samo podmazali.
    3.

    Peći na 180C dok čačkalica ne bude suva kad bocnete centar. U mojoj rerni je to oko 45 minuta. Ako vidite da brzo menja boju na površini pokriti papirom za pečenje i tako peći do kraja. Ja nekad zadnjih 10-tak minuta uključim ventilator i onda i smanjim temperaturu na 170C.


Posluživanje

Služiti uz čaj, kafu ili šolju mleka.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar