Sastojci
Biskvit:
375 g pirea od naranči (otprilike 2 naranče)
6 jaja
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
200 g mljevenih badema (ili nekih drugih orašastih plodova)
150 g šećera
50 g kakaa
1 prstohvat soli
Preljev:
200 ml vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade
Priprema
1.
Stavite 2 cijele naranče u hladnu vodu i kad voda uzavre kuhajte poklopljeno pola sata. Promijenite vodu i kuhajte još pola sata. Ovaj korak je bitan kako bi se otklonila gorčina iz kore.
Kada se naranče skuhaju, ocijedite ih i malo ohladite. Izrežite ih na četvrtine, uklonite špice i sameljite u pire u multipraktiku ili štapnim mikserom.
2.
U zasebnu zdjelu stavite sve suhe sastojke pa dodajte cijela jaja i pire od naranči. Dobro promiješajte pjenjačom i ulijte u kalup 24cm (može i 26 samo će biskvit biti malo tanji), prethodno dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Pecite na 180"C 40- 45 minuta, ali nakon pola sata svejedno provjerite čačkalicom. Iz pečenog biskvita mora izaći čista.
3.
Dok se kolač hladi zakuhaje vrhnje i prelijte preko sjeckane čokolade. Pustite 1 minutu da se čokolada počne topiti pa kružnim pokretima miješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Prelijte ohlađeni biskvit u kalupu i ostavite minimalno 4 sata u frižideru, najbolje preko noći. Prije serviranja pospite kakaom, a uz tortu možete servirati malo tučenog vrhnja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar