loading...

Torta od naranče i čokolade - bolje niste probali!

 Sastojci

    Biskvit:
    375 g pirea od naranči (otprilike 2 naranče)
    6 jaja
    1 žličica praška za pecivo
    1/2 žličice sode bikarbone
    200 g mljevenih badema (ili nekih drugih orašastih plodova)
    150 g šećera
    50 g kakaa
    1 prstohvat soli



    Preljev:
    200 ml vrhnja za šlag
    200 g tamne čokolade

 Priprema

    1.

    Stavite 2 cijele naranče u hladnu vodu i kad voda uzavre kuhajte poklopljeno pola sata. Promijenite vodu i kuhajte još pola sata. Ovaj korak je bitan kako bi se otklonila gorčina iz kore.

    Kada se naranče skuhaju, ocijedite ih i malo ohladite. Izrežite ih na četvrtine, uklonite špice i sameljite u pire u multipraktiku ili štapnim mikserom.
    2.

    U zasebnu zdjelu stavite sve suhe sastojke pa dodajte cijela jaja i pire od naranči. Dobro promiješajte pjenjačom i ulijte u kalup 24cm (može i 26 samo će biskvit biti malo tanji), prethodno dno kalupa obložite papirom za pečenje.
    Pecite na 180"C 40- 45 minuta, ali nakon pola sata svejedno provjerite čačkalicom. Iz pečenog biskvita mora izaći čista.


    3.

    Dok se kolač hladi zakuhaje vrhnje i prelijte preko sjeckane čokolade. Pustite 1 minutu da se čokolada počne topiti pa kružnim pokretima miješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Prelijte ohlađeni biskvit u kalupu i ostavite minimalno 4 sata u frižideru, najbolje preko noći. Prije serviranja pospite kakaom, a uz tortu možete servirati malo tučenog vrhnja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar