loading...

NUTELLA KOLAČ - OKUS KOJI OSVAJA!

 Sastojci

    KREMA
    7dcl mlijeka
    7 žumanjaka
    7žlica šećera
    2 pudinga Vanilija
    150g maslaca ili margarina
    3 Vanilin šećer



    BISKVIT
    7 bjelanjaka
    100g krupno sjeckanog lješnjaka ili oraha
    150g šećera
    1 žlica limunovog soka
    50g mljevenih lješnjaka ili oraha
    pola praška za pecivo
    2žlice glatkog brašna
    +
    200g Linolade nugat ili nutelle
    malo mlijeka
    240g petit keksa
    250 ml vrhnja za šlag

 Priprema

    1.

   
        . Bjelanjke odvojite od žumanjka. Mlijeku oduzmite otprilike 3 dcl dcl, kako biste u manjoj posudici razmutili prah pudinga i žumanjke. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom stavite da zakuha, pa mu dodajte razmućeni puding i žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. Stavite na hlađenje prekriveno prijanjajućom folijom.
        Pećnicu upalite na 150 C i ostavite ju da se grije.
        Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer, na kraju dodajte limunov sok, mljevene lješnjake, ili orahe,  glatko brašno i prašak za pecivo. Sve skupa spojite špatulom, ne mikserom.
        Smjesu od bjelanjaka rasporedite po lješnjacima ili orasima, poravnajte i peći 15-20 minuta.
        Pečeni biskvit preokrenite tako da lješnjaci budu gore, stavite ga na tepsiju ili kalup u kojem ćete slagati kolač. Premažite ga s nutellom.



        Zatim slijedi sloj petit keksa. Pripremite si malo mlijeka, svaki keks malo namočite u mlijeko, pa ga stavite na sloj nutelle.
         Margarin ili maslac izmiksajte da bude pjenast. Zatim ga dodajte u kremu, pa sve skupa dobro izmiksajte. Premažite kremu preko petit keksa.
        Na kraju ukrasite tučenim šlagom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar